lauantai 27. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen lomapäivä

Ensimmäinen lomapäivä on pian takana, ja se menikin kotia siivotessa ja tavaroita järjestäessä. Toki ennätin ottaa lasten kanssa pihalla pari vesisota matsia, puhaltaa saippuakuplia ja ihmetellä mitä teen ruukussa oleville kukkasille, etteivät kuole kun lähdemme lomalle. Yhden hortensian istutin sitten pihalle, toisen vien mökille ja ihanan daalian sekä pelargoniat taitavat jäädä ruukkuihin lakastumaan.
Ellalla Kids Casen mekko Einolla Acnen paita, Quincyn shortsit ja Havaianas sandaalit Ella kävi eilen isin kanssa ostamassa arsenaalin vesipyssyjä. Tässä Ellan sammakko ja Einon hai, kuvasta puuttuvat minun ja isin vesipyssyt. Sain tämän daalian anoppini sisarelta. Minun käskettiin lannoittamaan sitä ja tein työtä käskettyä; kaadoin kanan kakkaa ruukkuun ja vettä pirusti päälle (en tajunnut, että se kannattaa sekoittaa tietenkin veteen..), pituutta se sai PALJON, mutta myös todella kauniita kukkia. Tämä oli se syreeni, jota kuvasin aiemmin, ja tulihan siihen mahtavat kukat, jotka nyt ovat jo tosin lakastumassa. Saippuakuplia
Puksit ovat elossa jo toista kesää. Pelkäsin, että ne kuolevat viime kesänä kun olimme kuukauden poissa, mutta onneksi taas anoppini sisar oli antanut vinkin vedellä täytettyjen 1,5 litran pullojen työntämisestä multaan. Osaltaan saattoi kuitenkin vaikuttaa myös viileämpi kesä. Talvea jännitin myös, vaikka olin siirtänyt ruukut terassille. Nyt sitten jännitetään taas kuinka käy. Pelargoni Lemmikkejä ja muratti Hortensia, jonka istutin maahan. Tosin se näyttää todella säälittävältä ja pieneltä siinä maassa niiden epämääräisesti istutettujen pensaiden vieressä ja jos totta puhutaan, niin se ei sovi siihen ollenkaan.
Jos tämän onnistun pitämään hengissä, siitä voi sitten kasvaa aikamoinen pensas. Aika näyttää pidänkö sen maassa vai kaivanko ylös.

Ei kommentteja: