perjantai 23. huhtikuuta 2010

Suutarin lapsilla on kengät vihdoinkin!

Voisi äkkiseltään kuvitella, että lapsilla joiden äiti pitää lastenvaatekauppaa olisi paljon vaatteita tai ainakin sopivia - ei ainakaan tämän kauppiaan lapsilla...
Pidän itseäni järkevänä kuluttajana ja olen ehkä hiukan taantunut ostamaan omille lapsilleni vaatteita ja mikä ärsyttävintä, huomaan puutteet aivan liian myöhään. Mietin kyllä mitä lapset tarvitsevat ja mikä olisi kivaa, mutta se jää sitten sille asteelle. Olen itseasiassa niin taantunut, että asia häiritsee jo minua ja lapsia suorastaan ahdistukseen asti.
Muutama viikko sitten ihmettelin miksi Eino tulee tarhasta vieraissa saappaissa ja kävi ilmi, että hänen gore -kenkänsä olivat kastuneet läpimäriksi lumien yhtäkkiä (siis yhtäkkiä minulle) alkaessa sulaa. Ei auttanut kuin kysyä tarhasta olisiko Einon mahdollista lainata saappaita vielä muutama päivä jotta äiti voisi lähteä etsimään saappaita. Eikä niitä piruvie näyttänyt löytyvän. Etsin keskustan putiikkeja, miten työpäivän jälkeen liikkeitä oli avoinna eli Stockmann ym. Totaalisen surkea valikoima ja ostin mitkä olivat löytämistäni mieleisimmät. Aikaa oli pari tuntia.
Uusi ongelma tuli eteen kun aurinko tuli esiin ja kuivatti lätäköt - eihän meillä ollut lenkkareita ja lapset olivat sitten saappaissa ulkona. Eino oli pahoilla mielin kuin kaikilla muilla oli lenkkarit mutta hänen piti pitää typeriä saappaita.
Lupasin etsiä hänelle lenkkarit ja löysinkin ne eräästä nettikaupasta. Kävin vielä varmuuden vuoksi Stockmannilta etsimässä lenkkareita kun toimituksesta ei ollut tietoa. Ellalle löysin, Einolle ainoastaan "kaupunkilenkkarit", jotka eivät toimi tarhan pihalla.
Tähän päivään saakka sitten kärsittiin, vaikka yritin kannustaa ettei se haittaa vaikka olisikin saappaat jalassa koska ovathan ne paremmat kuin lenkkarit kun hiekka ei mene sisään. En uskonut kyllä itsekään.
Tänään kun sain ilmoituksen nettikaupasta pahoittelun kera, että lenkkarit lähtevät vasta loppuviikosta päätin lähteä etsimään lenkkareita. Ikävikseni tarjonta on kyllä aika surkea näissäkin. Tarralenkkareita oli vähän ja kaikissa huutaa iso logo, enkä välttämättä halua mainostaa tietoisesti merkkejä. Löysin urheiluliikkeestä juuri sopivat mustat nahkaiset tarralenkkarit merkkiä; Race Marine (en ollut koskaan kuullutkaan), mutta parhaimman näköiset mitkä olivat tarjolla... Meinasin kyllä jättää ostamatta nimen takia kun se on kertakaikkiaan kamala, ei niinkään sillä että merkillä olisi väliä vaan onko laatu mistään kotoisin. Nyt se sitten testataan.
Olisi ehkä kannattanut ottaa valokuva kun lenkkarit vielä kiiltävät uutuuttaan mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
Tuntuu kurjalta kun ei ole aikaa etsiä merkkejä ja kauppoja vaan hädän tullen on pakko turvautua isoihin ketjuihin mistä en haluaisi ostaa, koska mieluiten antaisin tukeni pienille liikkeille.
Haluan myös suosia kotimaisia kauppiaita jos vain suinkin heiltä löydän tarvitsemani. Tästä pääsenkin kysymään hieman vinkkejä; tietääkö joku mistä löytää aivan perus musta tai harmaa trikoopipo ilman mitään kuvaa tai tekstiä? Voisinkohan kenties tilata täältä... itselläni kun ei ole aikaa vaikka taidot omaankin....
Niin ja tietääkö kukaan nettikauppaa joka myy aikaa??
Rentouttavaa ja toivottavasti räntävapaata viikonloppua!

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kyllä täällä voidaan ommella perus trikoopipot teidän muksuille. Fridan eskari opetkin on jo vihjailleet että haluavat omansa. On yllättävän vaikea löytää kivoja, simppeleitä pipoja että vink vink vaan sitten ihanaan shoppiisi :)

Gaudete Kids kirjoitti...

Kiva - sä tajusit mun vihjeen... ; )

Oikeesti täältä ei löydä mitään tai mä en vaan osaa etsiä.

Laitetaanpa siis tilaukseen 6v ja 3v.

Thanks Minna!!!

Gaudete Kids kirjoitti...

Niin siis..(sekoilen taas) jos tosiaan voin tilata sinulta joko harmaat tai mustat tai toiselle toinen etc. niin ehkä F:n kokoinen pipo olisi Einolle ja Ellalle sitten about koko 52- tai jotain sinne päin. Tuo PO.P:in pipo oli kokoa 2-9v. mitä se sitten ikinä tarkoittaakin, ei ainakaan 52-54 niinkuin lapussa kehuivat...

Tusen Tack!!!