tiistai 25. elokuuta 2009

Lapsi hermoromahduksen partaalla

Viimeksi kerroin, kuinka lapset ovat sopeutuneet uusiin tarhoihin - toisin kävi..
Eino aloitti pienessä ja ihanassa tarhassa, ja on sopeutunut hyvin. Välillä aistin pienen jännityksen kun olen lähdössä tarhasta ja kun hän katsoo ikkunasta ja vilkuttaa, hänellä on hiukan orvon näköinen ilme. Kuitenkin kaiken kaikkiaan kaikki on mennyt mukavasti ja uusia kavereitakin on löytynyt. Ja mikä tärkeintä henkilökunta on aivan ihana !!!
Ellalla ei sitten alkanutkaan aivan yhtä hyvin. Hän aloitti viereisessä tarhassa joka on ISO ja ryhmät... no sanotaanko vähintään erikoisia. Tarha on aloittanut jonkun uuden kokeilun. Enkä minä tätä arvostele, se ei vain jotenkin toimi.
No kuitenkin, Ellalla meni ensimmäinen päivä kohtalaisesti, mutta sitten kun jätin hänet sinne, hän sai kamalan hysteriakohtauksen ja voisin väittää, että hyperventilaatio ei ollut kaukana. Hän ei myöskään leiki, eikä ole löytänyt kavereita. Tätä on jatkunut nyt 3 viikkoa ja täytyy sanoa, että olen äärimmäisen surullinen.
Ehkä se mikä eniten häiritsee ja vaivaa on, että henkilökunta ei ole tarttunut tähän ja ottanut Ellaa erityisesti huomioon vaikka ovat nähneet kuinka vaikeaa hänellä on. Esimerkiksi tarhaan tultaessa kukaan ei ole tullut luokse toivottamaan hyvää huomenta, vaan sitten kun on jo tultu huomenet on toivotettu minulle.
Onneksi kuitenkin kuitenkin yhdestä hoitajasta on tullut Ellalle tuki ja turva, se joka on ottanut sitten syliin ja rauhoitellut.
Mutta tavallinen vastaus on, että se vie aikaa; totta, mutta tunnen tyttäreni joka on reipas ja ennakkoluuloton, toki vierastaa hiukan. Tämä hysteria ei ole normaalia. Muutenkin kommunikointi on ollut hieman nihkeää ja tuntuu, ettei edes haluta keskustella siitä miten tämä saataisiin ratkaistua.
Eilen Ella aloitti muskarin ja viihtyi hyvin - yksin. Ja tänään hän oli isoveljen tarhassa valokuvassa ja viihtyi - hyvin.
Mikä siinä sitten on, ettei hän viihdy niin hyvin omassa tarhassa?
Toivottavasti kaikilla muilla lapsilla, jotka ovat aloittaneet uudessa tarhassa menee hyvin ja he ovat sopeutuneet sinne, koska minulla on äitinä hirveä ahdistus omasta pienestäni ja siitä, että selkeästi näkee kuinka huono Ellalla on olla.
Joka tapauksessa haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa viikkoa.

5 kommenttia:

Violette kirjoitti...

Ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Onko Ellan mahdollista päästä samaan päiväkotiin kuin veli? Ehkä ensin pitäisi kuitenkin selvittää tilanne nykyisessä paikassa vaikka päiväkodin johtajan kanssa, jos oman ryhmät opet eivät ota tosissaan. Varaa oikein keskusteluaika, on ehdotukseni. Kerro samoista asioista, joita kirjoitit tänne. En ole alan ammattilainen, äitinä voin kuvitella tuskasi. Kerro, miten jatko menee. Ollaan kuulolla!

Anonyymi kirjoitti...

Alku aina hankalaa, sanotaan ja se pitää paikkansa. Ella ei varmaankaan ole tottunut isoihin ryhmiin eikä tarhan uusiin sääntöihin ja siksi ei ole löytänyt paikkaansa, ainakaan vielä. Ota ihmeessä asia HETI puheeksi tarhassa tarhanopettajien ja johdon kanssa, jotta annat mahdollisuuden kaikille; itsellesi, Ellalle sekä tarhalle korjata asiat ja saada ne sujumaan. Jos tämän jälkeen mikään ei muutu, täytyy koettaa löytää Ellalle uusi kiva paikka, jossa lapsi varmasti viihtyy ja saat sinäkin aloittaa arjen hyvillä mielin. Voi pientä tarhalaista, toivotaan että kaikki järjestyy mitä pikimmin.

Gaudete Kids kirjoitti...

Tänään juttelimme Ellan opettajan ja hoitajan kanssa ja tuntui siltä, että ymmärrämme toisiamme.
Ongelma oli se, että meidän kanssa unohdettiin keskustella heti kun Ella aloitti päiväkodissa. Uskon tosiaan, että olemalla avoimia, kaikki lopulta järjestyy.

Sanottakoon vielä se, että Ella on ollut toisessa tarhassa 1,5 vuotiaasta ja siellä sanottiin, ettei heillä ole koskaan ollut näin reipasta tarhalaista. (Tästä johtuu minun huoleni)

Joka tapauksessa jos rehellisesti voin sanoa; ylemmällä taholla on perustavanlaatuisia ongelmia. Eikä taida olla ensimmäinen kerta.

Kiitos kovasti tuesta!!!

Violette kirjoitti...

Ihanaa, että asiat alkavat selvitä:) Nyt ymmärrän vielä paremmin, miten epätoivoiselta tilanne on tuntunut, kun kerroit, että Ella on aikaisemmin viihtynyt noin hyvin edellisessä paikassa. Ole tarkkana jatkossakin, ja pyydä pientä keskusteluhetkeä heti, kun siltä tuntuu. Toisessa päässäkin nähdään, että olet kiinnostunut ja haluat ajan tasalla. Hyvää jatkoa!

Gaudete Kids kirjoitti...

Kiitos Violette!

Oikein kirpeää syksyn odotusta sinulle.