sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Purjehdusta, evakkoa ja ahdistusta

Olemme olleet kohta viikon verran purjehtimassa ja vasta päässeet Hankoon...(tämä oli siis eilen...)

Tänään pääsimme Hangosta... onneksi - jos nimittäin rehellisiä ollaan, tuo satama on ah

Tulimme muutama tunti sitten Hankoon kolmen evakkopäivän jälkeen. Tänne piti tulla kauppaan ja hakemaan vettä ja samalla päästä suhteellisen nopeilla yhteyksillä nettiin. Netin osalta ei sitten mennyt kovin hyvin; yhden sivun lataamiseen menee n. 15 minuuttia – ei taida maksaa vaivaa!!!

Olimme tosiaan kolme suhteellisen pitkää päivää yhdessä saaressa pitämässä kovaa tuulta ja sadetta. Yleensä olemme maksimissaan kaksi päivää paikoilla, jonka jälkeen on pakko päästä kaikkien levottomuuden takia liikkeelle.

Oli pakko kuitenkin olla lapsien kanssa ulkona tuulesta ja sateesta huolimatta, etteivät lapset olisi vallan riehaantuneet (mikä kuitenkin käy, vaikka pistäisi juoksupyörään... Täytyy vain ihmetellä sitä energian määrää mikä noista pienistä ihmisistä löytyy) ja grillattiin ainoina hulluina siinä ilmassa ja saunottiin kivassa uudessa saunassa. Kävimme myös viimeisenä päivänä jolloin aurinko jo paistoi ja tuuli oli moinannut, salaretkellä, joksi Eino tätä kutsui. Eli saaren toiselle puolelle kalliolle heittelemään kiviä. Chachan jäätelösaippuakuplat, mintun tuoksu.

Ellan paita Quincy, pinnit Checkmate

Einon huppari Petit Bateau

Saunassa

Saaren paikallinen museo...

Kuvia kalliossa

Ellan paita ja housut Quincy, hattu Petit Bateau ja saappaat Ticket to Heaven

Epäsymmetrinen Pasqua Prosecco -pullo.

Ultima Thule ja konjakki

Kuun oikeassa alalaidassa näkyy kirkas piste, jota ihmettelimme. Tämä piste nousi samaa vauhtia kuin kuu ja oli yhtä kirkas. Kertokaahan taas tietämättömälle mikä kenties tähti tai muu ufo on kyseessä...??

Eino on myös ennättänyt miettiä mitä omalta veneeltään haluaa kun kasvaa isoksi; vene on tehty timantista tai vuorattu timanteilla ja siinä on 200 perämoottoria. Vallankin vaatimattomat on pojan toiveet.

Edellisessä saaressa näin saunamatkalla kaksi metsoa, joita en ole koskaan nähnyt livenä ja tässä evakkosaaressa asusti valkohäntäpeura, johon törmäsimme myöskin saunareissulla. Peura ei lähtenyt karkuun vaan tuijotti meitä suhteellisen lyhyen matkan päästä. Kivoja luonto- ja eläinkokemuksia!

Tällaista täällä meillä on ollut... Mukavaa kesän jatkoa kaikille toivottavasti aurinkoisemmissa merkeissä.

Ei kommentteja: