lauantai 29. toukokuuta 2010

Haikeat kiitokset

Nyt se päivä tuli, jolloin Kalevankatu sulki ovensa viimeisen kerran. Oloni on tuntunut kevyeltä mutta täytyy myöntää, että kovin haikealta.
Olen touhunnut reilut 2 vuotta täällä. Aikaan on mahtunut paljon iloja ja suruja. Olen nähnyt kuinka omista ja asiakkaiden lapsista on kasvanut yhtäkkiä isoja. Pari vuotta on lyhyt mutta kuitenkin niin pitkä aika.
Koen ottavani suuremman askeleen muuttamalla Fredalle - liikkeeni on kasvanut ja asiakkaita on tullut lisää, joten tämä tuntui oikealta hetkeltä aloittaa jotain uutta.
Kesän ajan Freda toimii shop-in-shopina ja koska tilat ovat hiukan rajalliset osa tuotteista on myynnissä ainoastaan nettikaupassa ennenkuin saamme laajennuksen valmiiksi.
Haluan kiittää teitä kaikkia tästä kuluneesta ajasta ja toivon, että näemme jälleen Fredalla!

torstai 27. toukokuuta 2010

Kidsonroof

Tovi takaperin minulla oli myynnissä pahvisia leikkitaloja joiden tulo kuitenkin hyytyi toimittajan hankaluuteen ja siihen ettei minulla ole kiinnostusta tehdä töitä ihmisten kanssa joihin ei voi luottaa.
Hakusessa on koko ajan ollut korvaava merkki ja nyt sen sitten vihdoin löysin. Tai oikeastaan olen löytänyt tämän jo melkein puolitoistavuotta sitten Pariisissa ollessani mutta nyt aika tuntui otolliselta ottaa tämä uusin tulokas valikoimaan.
Monelle varmasti tuttu Kidsonroof on tulossa parin viikon sisällä liikkeeseen. Osa malleista tulee esille Fredan liikkeeseen mutta koska tilat ovat vielä kesän rajalliset myynti tapahtuu pääosin nettikaupan kautta.
Kuvat Kidsonroof

maanantai 24. toukokuuta 2010

Mummilan pihalla, kukkien loisteessa

Voi minua kukkiin hurahtanutta - ovat vain niin kauniita etten millään saa kameraa niistä irti...
Ellalla Kanel hiuskoru, H&M Rolling Stone -teeppa, farkut ja muissa kuvissa vilahtava pusakka, Finger in the nose neuletakki sekä Vans tennarit
Einolla RayBan aurinkolasit, Little Marc Jacobs nahkatakki ja t-paita, Finger in the nosen huppari ja farkut sekä Vans tennarit
Kotkan kalamarkkinoilla

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

100 vuotta

Isoäitini täytti eilen 100 vuotta ja olimme juhlistamassa sitä sairaalassa. Juhlat olivat tunteikkaat ja sai monelle kyyneleen silmäkulmaan. On itseasiassa vaikea ymmärtää kuinka joku voi olla elänyt niin pitkän elämän.
Mieheni äiti sanoi tänään, että mummi näytti niin hauraalta - aivan kuin enkeliltä.
Kuitenkin häneltä löytyy edelleen terävyyttä ja hän muistaa ajoittain meidät hyvin.
Hän vastasi pojalleen kun tämä kysyi tietääkö mummi kuinka vanha on, että on syntynyt vuonna 10 ja täyttää nyt 100 vuotta. Enoni sanoi, että se on todella paljon johon mummi tokaisi, että hän on vain juossut pidemmän matkan ja nähnyt enemmän kuin muut.
Ellalla Little Marc Jacobsin mekko, Falken sukat, Start-riten kengät sekä Kanelin hiuskoru
Einolla Ray Banin aurinkolasit, Little Marc Jacobsin paita, Petit Bateaun housut sekä Start-riten kengät
Emmalla Quincyn paita, Little Marc Jacobsin hame ja ballerinat sekä H&M:n sukkahousut
OLET RAKAS !!!

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Miss Marc ja kaverit

LMJ:n teepoissa on kivaa surffitunnelmaa.
Sain kivan kuvan joka piristi aamun iloisella värillään. Toki olen aamuisin pirteä auringon ansiosta mutta tämä toi lisäpläjäyksen. Kuvasta innostuneena kävin ostamassa Fredan Shopista Einolle muutamat kesäisen raikkaat teepat - nyt nimittäin tuntuu siltä ettei joka päivä jaksa laittaa mustaa tai harmaata.
LMJ

tiistai 18. toukokuuta 2010

Final Sale

Kalevankadun kaksi viimeistä viikkoa pyörähti käyntiin ja sen kunniaksi tällä viikolla ke-pe (19.-21.5.) 10%:n sekä ensi viikolla ke-la (26.-29.5) -20%:n lisäale jo alennetuista tuotteista.
(Lisäale lasketaan alennetusta hinnasta.)
Fredan liikkeeseen on tullut loput Finger in the nosen kevätvaatteet. Lisäksi saamme Bensimonin Liza Kornille suunnittelemat kesätossut tytöille kauniissa kukkakuoseissa.
Tervetuloa tekemään viimeiset löydöt Kalevankadun liikkeeseen!
Lauantaina 22.5. olemme poikkeuksellisesti suljettu.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Kannanotto

Laitoin eilen blogiini linkin ja videon jotka jouduin poistamaan puhtaasti siitä syystä, että en saanut viime yönä unta ja tänään kun söin lounaaksi mozzarella -patonkia meinasin antaa ylen koska video jonka katsoin oli aivan kamala enkä vain saanut mielestäni sitä.
Todennäköisesti tulisin voimaan jatkuvasti pahoin kun tietäisin täällä olevan videon jota kenenkään ei koskaan pitäisi todistaa puhumattakaan niistä kaikista muista kamaluuksista mitä tämä maailma pitää sisällään mutta mitkä eivät valitettavasti poistu vaikka poistaisimmekin ne mielestämme.
Näin ollen tein päätöksen (kannanottoni ei ole kadonnut mutta mielenterveyteni oli katoamassa) haluavani näyttää täällä kuvia ja videoita joista tulen iloiseksi - tästä tulin niin surulliseksi, että ahdistuin ja sitä en halua.
Alla oleva kirjoitus on edelliseltä päivältä, mitään ei ole muutettu, ainoastaan suorat linkit on poistettu. Haastan teidät kuitenkin katsomaan videon Ipanaelämää alta - se muistuttaa siitä, että vaikka nautimme ja saammekin nauttia designista, muodista ja ihanista asioista, maailmasta löytyy niin paljon pahaa mihin voimme vaikuttaa vain siten, että otamme kantaa ja muutamme hiukan elämäntapojamme.
"En haluaisi blogissani ottaa hirveästi kantaa koska yritän pitää ikävät asiat poissa täältä mutta nyt minun oli pakko; kävin kurkkimassa mitä Ipanaelämää -blogissa oli kirjoitettu ja törmäsin tähän ajankohtaiseen aiheeseen.
Vastaukseni Ipanaelämää - tätä ei voi itkemättä katsoa ja sanonkin, että minun possunsyöntini loppui tähän. Rakastan eläimiä ja olen paasannut siitä - olenko tehnyt asialle mitään; olen tehnyt mutta lihaa olen ostanut kaupasta aivan normaalisti, ainoastaan joka joulu ostan luomukinkun ja silloin tällöin luomutuotteita. Nyt tajuan ettei se riitä - ei alkuunkaan! Tästä lähtien mietin mitä pistän suuhuni - en ainakaan surullisen enkä kidutetun eläimen lihaa!!!
Toivon että tämä, niinkuin se minulle osui, osuu myös teihin."

torstai 13. toukokuuta 2010

Kotkassa

Olin lasten kanssa äitienpäivänä Kotkassa. Sunnuntaina teimme äidin ja lasten kanssa kierroksen mummini luona sairaalassa, valkovuokkoja metsästämässä sekä mieheni perheen luona.
Itselläni oli kamera mukana ja harjoittelin kovasti kuvien ottoa ja kaikkia mahdollisia säätöjä, mitä muuten on järjestelmäkameroissa aivan liikaa Matti Meikäläiselle. Haluan kuitenkin kovasti oppia käyttämään kameraa ja ilokseni jotain asioita tajusinkin - en sitten osaa sanoa miten ne ammattilaisen silmään osuvat. Ja kukathan ovat lempiaiheeni kautta aikojen ja niitä tuli kuvattua joka suunnasta...
Kotkan kaupungin sairaala
Pikku Kamut menossa isomummia katsomaan
Mummini täyttää 22.5. 100 vuotta joka on kunnioitettava ikä. Hän valitettavasti on ollut sänkypotilaana sairaalassa muutaman vuoden murrettuaan kotona lonkkansa. Siihen asti hän käveli rappuset 3 kerrokseen joka päivä.
Pylväs entisen Katariinan, nykyisen Datariinan edessä. Onkohan tämän nimen keksijältä ideat loppuneet kesken.... mietin vain!
Puistolan vanhoja puutaloja
Tässä olisi kiva kesäauto kun matkataan mökille.
Sapokka
Tämä oli irronnut isomummin kukasta ja Eino halusi ottaa sen mukaan Ulla-mummille siltä varalta ettei valkovuokkoja löydy. Hyvä päätös sillä niitä ei tosiaan löytynyt koko meidän reitin varrelta.
Ulla-mummin puutarhassa kasvaa kaikenlaisia kukkia
Äitienpäiväkortteja. Ylimmät ovat Einon teoksia ja alin on Ellan tekemä Eija-mummille, jonka jälkeen hänen voimansa ehtyivät ja minä sekä Ulla-mummi jäimme tällä kertaa ilman korttia mutta emme ilman onnitteluja. Tuossakin meinasi teksti jäädä vajaaksi mutta saatiin puserrettua.
Minun pieni.
Petit Bateaun neuletakki, Little Marc Jacobsin mekko sekä Falken sukkikset.
Päivälliseksi mozzarella-rucolasalaatti, pariisin perunoita sekä possun sisäfileetä kermakastikkeen kera.